Sotra Trafikkopplæring

lukk

Bil, moped og trafikalt grunnkurs

Vi er medlem av førerkortsentralen

Sotra trafikkopplæring holder til på Temahuset, sentralt på Straume. Skolen er medlemsskole i Førerkortsentralen, som har lokaler i Gjensidigegården.

Skolen driver opplæring i klassene B (Bil) og M (Moped). Før du starter opplæringen må du ha gjennomført Trafikalt Grunnkurs.

Automatgir

Man kan spare en god del penger på å ta opplæringen på automatgiret bil. Det å kunne gire er bare en liten del av det man trenger for å kjøre. Men dessverre er det mange elever som bruker mye av kapasiteten på det å velge riktig gir. Og hvem har ikke vært redd for å "kvele" bilen, spesielt på førerprøven. Dersom man kjører automat frigjør man kapasitet, og man kan fokusere på andre viktigere ting.

Tidligere hadde man en del ulemper med automatgiret bil. Automaten stjal effekt, dermed ble bilen tregere og hadde høyere forbruk. På nyere biler er de ulempene vekke, og vi ser at automatgiret biler blir mer vanlig.

Flere og flere bilfabrikanter tilbyr også el-biler, og hybrid-biler, eksempelvis Toyota Prius. Alle disse bilen har automatisk giring.

Førerkortsentralen

Sotra Trafikkopplæring AS

Temahuset, ved Sartor Senter 3 etg.
5353 STRAUME
Tlf: 92627226
sigvald@sotratrafikk.no
Se i stort kart

Sigvald Kallestad

Sigvald Kallestad

Kjørerlærer
Tlf: 92627226
sigvald@sotratrafikk.no