##

Teoridel

Det teoretiske kurset tar man selv på nett. Den endelige testen gjennomføres i Bergen Sentrum.

Dersom prøven byr på utfordringer og man har behov for hjelp, er det bare å kontakte oss og vi vil bistå med hjelp.

Dersom man ønsker å teste seg selv før den endelige prøven, kan man laste ned “Teoritentamen” som APP på sin telefon.

Trinn 1

Før du kan ta kjøretimer eller øvelseskjøre, må du ta trafikalt grunnkurs. Når du har fullført trafikalt grunnkurs, får du et bevis som gir deg rett til å øvelseskjøre.

Kurset er obligatorisk og varer 17 timer. Det vil gi deg en grunnleggende forståelse for hva det innebærer å være fører. Du må være minst 15 år for å ta kurset på en trafikkskole, men du kan også ta kurset i 10. trinn på ungdomsskolen.

Om du er over 25 år, slipper du å ta hele kurset. Du må da kun ta førtehjelpskurs og mørkekjøringsdemonstrasjon.

Les mer om trafikalt grunnkurs på websidene til Statens vegvesen.

Trinn 2

Dette trinnet består av den tekniske kjøyretøy behandlingen. Giring, plassering, fartstilpasning, akslerasjon, speilbruk mm. Her handler det om å bli god til å behandle kjøretøyet.

Når du i samarbeid med læreren kommer fram til at behandlingen av bilen er bra, har man en trinnvurdering for å se om målet for Trinn 2 er nådd.

Automat eller manuell gir?

Vi tilbyr opplæring i både automat og manuell gir. Man kan spare penger på å velge automat, og om du er usikker kan du lese denne artikkelen om automatgir ved opplæring til førerprøve.

Trinn 3

I trinn 3 fokuserer vi på den trafikale delen av opplæringen. Nå skal du bruke dine tekniske kunnskaper i trafikkbildet og vi skal samarbeide med de andre bilistene i trafikken.

Nå skal du også bruke dine teoretiske kunnskaper.

På slutten av trinn 3 gjennomfører du sikkerhetskurs på bane. Trinn 3 avsluttes med ny trinnvurdering på samme måte som ved trinn 2.

Trinn 4

Her fokuserer vi på at du skal bli selvstendig i trafikken. Du skal kunne kjøre sikkert og være trygg når du skal ut i trafikken på egenhånd.

Dette trinnet inneholder sikkerhetskurs på veg og er siste trinn før førerprøven.

Førerprøven

Selve førerprøven varer i 60 minutter og starter med noen tekniske spørsmål om kjøretøyet. Ta med gyldig legitimasjon med bilde, og bankkort for betaling av gebyr til Statens vegvesen.

Når førerprøven er gjennomført, får du omgående svar på om du har bestått. Du får med deg et midlertidig førerkort og kan fra nå av kjøre bil alene i trafikken. Endelig sertifikat får du tilsendt i posten.

Hvis man ikke består prøven, er det en karentene tid på 4 uker. I denne perioden tar man gjerne flere kjøretimer før man prøver på nytt.

Her melder du deg opp til førerprøven

Gratis prøvetime Send epost Ring 92 62 72 26

Sotra Trafikkopplæring
Temahuset, ved Sartor Senter 3 etg., 5353 Straume
Hordaland, Norway

Beliggenhet / Kart

lukk

Kontakt oss / Bestill prøvetime

Telefon: 0047 92 62 72 26
sigvald@sotratrafikk.no